сряда, 14 декември 2016 г.

❄ Blogmas #6: Favorite Christmas/Winter Movies ❄


Когато дойде това време от годината винаги ми става много топло и хубаво. Да си седна пред камината с книга в ръка или пък да се съберем цялото семейство пред телевизора и да гледаме поредния коледен филм, повечето, от които се повтарят ежегодно. Но дори и така няма как да ни писнат, защото вече е станало традиция да ги гледаме и Коледата без тях не би била същата. И поради тази причина в днешния Blogmas ще ви представя някои от филмите, които обичам да гледам през празничните дни. Дано ви дам идея за някой филм, ако случайно не сте го гледали.


Романтичните коледни филми винаги ми доставят такова приятно чувство, че започвам да мечтая. Всеки един от тези филми може да ви достави удоволствие по време на празниците, за това не губете време. Ако искате да преживеете няколко специални и различни истории в рамките на около 2 часа, Love Actually е точният филм. А ако искате да гледате малко по-комични романси, Surviving Christmas и Christmas in Boston са филмите за вас. Естествено и няма как да пропусна да ви споделя абсолютните кралски коледни романси в типичната принц-обикновено момиче връзка. A Royal Christmas и A Princess for Christmas са едни от любимите ми филми в този жанр и винаги оставам удовлетворена след като ги гледам.


Още четири филма, които гледам почти всяка година преди Коледа. Snow Queen е един от онези филми, които ги повтарят ежегодно. Обожавам факта, че филмът е правен по историята на Ханс Кристиан Андерсен, като малка много обичах да чета приказките му. Snow е типичният филм (има и втора част) за Коледа - елени, сняг, дядо Коледа... какво повече можем да искаме? Ghosts of Girlfriends Past наподобява историята на чичо Скрудж, на когото му се привидели три духа преди Коледа и го направили по-добър. А и с привкус на романтика и актьорската игра на перфектните Дженифър Гарнър и Матю Маконъхи филмът е повече от добър. Eight Below пък е от филмите, които се развиват в снежна обстановка и за това обичам да го гледам през декември. Филмът не е от най-леките, малко по-тежък е за гледане от останалите, но приятелството и силният дух са ключовите неща, които правят филма уникален.


Няма Коледа без малко анимации! Frozen мога да го гледам безброй пъти и няма да ми омръзне. Знам, че не точно коледен, но снегът и обстановката ме карат да се сгуша под одеялото с чаша топла напитка и да го гледам. Rise of the Guardians пък е един много интересен приключенски филм за вярата в героите, не само коледните, но и великденското зайче, Сънчо и феята на зъбките. The Polar Express и A Christmas Carol са анимациите, които миналата година гледах точно в деня на Бъдни вечер и ми оставиха много приятни чувства.


Като за финал няма как да пропусна да спомена вечните класики! Три от филмите, които са задължителният избор по време на празниците. Гледат се всяка година без пропускане. А лицето на Кевин ще продължаваме да го гледаме вечно по телевизията, по няколко пъти. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар